Hobbie

Pilsner - håndbrygget, ufiltreret og upasteuriseret.

Bies Bryghus’ pilsner, der er en let lys og gylden øl, brygget på pilsnermalt og en anelse karamelmalt.

Bitterheden er flot afstemt med malten, hvilket gør denne pilsnerøl velegnet til frokosten, terrassen eller blot til nydelse.

Hobbie kom til verden i 1950érne, dengang som en noget stærkere øl. Hobbie kunne også fås i en ”Luksus”-udgave samt som eksportøl.  Etiketten er den samme som den gang, og sender tankerne tilbage til de gode gamle dage i Hobro.

Vol. 4,6 %

Fyrkat

Dunkel - håndbrygget, ufiltreret og upasteuriseret.

En klar karmelfarvet øl med flot rødligt skær. Undergæret og tysk inspireret. En frugtig og maltet aroma møder næsen, og en dejlig solid bund af malt efterfølges af en let bitter eftersmag.

Til det typiske danske køkken, og i særdeleshed til marinering.

Fyrkat ”Borgbryg” lanceres i 1963 i forbindelse med åbningen af oplevelsescenteret Fyrkat ved vikingeborgen af samme navn i Hobro. Etiketten er den samme som i 1963.

I år 980 under den danske vikingekonge Harald Blåtand blev Fyrkatborgen opført. I Danmark kender man kun fire af den type borge med en ringvold omkring bebyggelsen. Selve Fyrkatborgen er ikke mere, men ringvolden kan stadig opleves, og de 16 krumvæggede langhuse, den bestod af, er nu markeret med hvide sten. Umiddelbart uden for ringvolden er et af husene rekonstrueret. Det er 28.5 meter langt og bygget udelukkende af egetræ.

Vol. 4,6 %

Havnefoged

Porter - håndbrygget, ufiltreret og upasteuriseret.

En kulsort øl. Smagen er fyldig og kraftig, med nuancer af både kaffe og chokolade, samtidig næsten naturstridigt rund og let. Eftersmagen er ristet, varm og vedvarende, faktisk vinøs.

Historien fortæller om en gammel havnefoged i industrihavnen i Hobro. Om morgenen var han sur og gnaven, men i løbet af dagen gjorde øl fra Bies Bryggeri ham mere medgørlig og rund.

Vol. 7,5 %

Væbner

Brown Ale - håndbrygget, ufiltreret og upasteuriseret.

En mørk rav-gylden øl med en medium krop, en let brændt malt smag. En mild humle aroma, duft af nødder og en anelse røg. En fyldig øl med en god og lang eftersmag. Denne Ale er brygget efter engelske traditioner.

En hyldest til Hobro Borgervæbning. En hver by med lidt respekt havde i gamle dage sit eget vagtværn, ældste mønstringsrulle der er gemt er fra 1555 hvor Hobro Borgervæbning kunne mønstre 44 mand, med egne kanoner og våben. Hobro Borgervæbning er stadig aktiv ved festlige lejligheder – herunder generalforsamling i Bies bryghus selvfølgelig.

Vol. 6,0 %